DONACIJA ŠKOLI I VRTIĆU: Irig moj grad obezbedio prese za PET ambalažu najmađima

˝Irig moj grad˝ u saradnji sa udruženjem ˝Ruralni centar Sova˝ obezbedilo kje pet presa za PET ambalaže, koje će biti donirane osnovnoj školi u Irigu i u Vrdniku, kao i predškolskoj ustanovi, takođe u Irigu i u Vrdniku.

Zamisao je da decu naučimo više o ekologiji i reciklaži kao i o tome koliko je reciklaža bitna. Kada je reč o menjanju svesti stanovništva o važnosti reciklaže i brige o životnoj sredini treba krenuti od najmlađih i naučiti ih od ˝malih nogu˝ da razmišljaju i brinu o tome. – rekao je Srđan Budimčić iz udruženja ¨Irig moj grad˝.

Prese će biti donirane u ponedeljak Osnovnoj školi ˝Dositej Obradović˝ u Irigu, Osnovnoj školi ˝Milica Stojadinović Srpkinja˝ i dečijoj ustanovi ˝Dečija radost˝ u Irigu i u Vrdniku.

Ministarstvo životne sredine finansira projekat ˝PET nije smeće˝ u okviru koga su i nabavljene ove prese. Ručne prese za PET ambalažu deliće se i privrednim subjektima u ruralnom području Sremske Mitrovice, a ˝Ruralni centar Sova˝ poziva sve predstavnike sportskih klubova, udruženja, škola, vrtića, etno domaćinstava, restorana i drugih privrednih subjekata koji stvaraju otpadnu PET ambalažu i imaju potrebu za smanjivanjem iste da se jave i biće im obezbeđena ručna presa potpuno besplatno. Svi zainteresovani se mogu javiti slanjem maila na ruralni.centar.sova@gmail.com ili putem poziva na broj 0643062833.